Webapplicaties

Van eenvoudige websites tot complexere webapplicaties, geen klus is te klein of groot voor ons. Op basis van onze ervaring en expertise kunnen wij een hoogwaardige webapplicatie voor u ontwikkelen. Volledig op basis van uw wensen en eisen ontwikkelen wij een webapplicatie op maat waar uw collega’s en klanten blij van worden!

Wat is een webapplicatie?

Webapplicatie is een technische term voor een softwareprogramma dat via internet gebruikt kan worden. Enkele voorbeelden van webapplicaties zijn e-mailprogramma’s zoals Outlook en Gmail maar ook internetbankieren via de Rabobank of ING gaat via een webapplicatie. Webapplicaties gebruiken scripts om informatie op te halen en andere scripts om informatie aan de gebruikers te tonen. Een goede webapplicatie behoeft daarom niet veel aandacht en onderhoud om veilig, snel en stabiel te kunnen werken.

Wat is het verschil tussen een webapplicatie en een website?

Een webapplicatie is een softwareprogramma dat toegankelijk is met iedere webbrowser. Een webapplicatie heeft doorgaans een functionele toepassing. Een website bestaat uit meerdere webpagina’s en is meer gericht op het in de markt zetten van uw bedrijf.

Voorbeelden van webapplicaties

Webapplicaties zijn bijvoorbeeld online formulieren, winkelwagentjes, tekstverwerkers, spreadsheets, video- en fotobewerking, bestandsconversie, scannen van bestanden en e-mailprogramma’s zoals Gmail en Outlook. Veel bekende webapplicaties worden gemaakt door Google en Microsoft.

Waarom een eigen webapplicatie laten maken?

Webapplicaties helpen om bedrijfsprocessen te automatiseren en daarmee gestroomlijnd te laten verlopen. Maatwerk software is gericht op de specifieke behoefte binnen uw bedrijf, zonder onnodige extra’s die u bij een kant-en-klaar pakket zou krijgen. Hierdoor is een webapplicatie op maat vaak sneller, overzichtelijker, veiliger en betrouwbaarder.Ook wat betreft het onderhoud bent u niet meer afhankelijk van kant-en-klare software-aanbieders. Uw webapplicatie is daardoor altijd up-to-date.

Applicaties op maat via RL Webdiensten

RL Webdiensten is gespecialiseerd in applicaties ontwikkelen voor bedrijven in diverse branches. Heeft u een gat in de markt ontdekt? Of behoefte aan een webapplicatie op maat waarmee u bepaalde bedrijfsprocessen kan stroomlijnen? Neem contact met ons op. Ook voor andere maatwerkoplossingen op het gebied van software en API-koppelingen kunt u contact met ons opnemen.

Bespreek nu de mogelijkheden